inschrijving voor boscross broekelo gestart

De schitterende omgeving van Landgoed ‘Het Neppelenbroek’ is ook dit jaar weer het decor voor een spectaculaire boscross voor paarden en pony’s. Het succes van de eerste editie van het evenement, dat de naam ‘Broekelo’ heeft meegekregen, gaf de organiserende vereniging De Horstruiters voldoende vertrouwen voor een vervolg. De tweede aflevering vindt plaats in het weekend van 13 en 14 oktober.

De ruiters en amazones kunnen hun borst nat maken, want het parcours over 3.500 meter (pony’s) en 5.000 meter (paarden) wordt een flinke uitdaging voor de deelnemende combinaties. Het parcours van 2006 wordt in grote lijnen gekopieerd, maar het is iets ingekort en er worden enkele verbeteringen aangebracht. Zo is het gedeelte langs de openbare weg komen te vervallen en is de waterbak nog spectaculairder gemaakt. Bovendien worden de hindernissen op een dusdanige wijze gebouwd dat zowel beginnende als gevorderde koppels er een uitdaging in vinden.

De organisatie heeft vooral ook oog voor het publiek. Niet alleen door de bijzondere locatie en het extra spektakel, maar er is ook veel aandacht voor de veiligheid van de toeschouwers. Bij de hindernissen wordt veel ruimte gemaakt, zodat de veiligheid is gegarandeerd en iedereen goed zicht heeft op de deelnemers. De wandelroutes langs de hindernissen worden zoveel mogelijk gescheiden van het parcours en de ruiters.

Hoewel het evenement nog even op zich laat wachten, is de inschrijving inmiddels geopend. Zowel individuen als groepen kunnen zich vanaf heden opgeven. Het is mogelijk te starten zonder startkaart, dus ook ruiters van de FNRS zijn van harte welkom. Wel wordt verplicht gesteld dat de deelnemers lid zijn van de landelijke bond KNHS in verband met de verzekering. Voor inlichtingen en opgave kan men terecht bij staging2.broekelo.nl of bellen met Bertine: 0570-530022.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.