Home / archiefcentraal / holtmaat de boodschap is zeer duidelijk

holtmaat de boodschap is zeer duidelijk

Rond de klok van 15.00 uur werd gistermiddag op veld 2 van sportpark Tijenraan (de thuishaven van Rohda Raalte) afgetrapt voor een bijzonder duel. Het betrof namelijk de afscheidswedstrijd van Peter Holtmaat.

De afscheidswedstrijd kwam voor de 38-jarige Holtmaat, mede bekend van Salland Centraal, als een grote verrassing. Vorige week stond hij per slot van rekening nog op het veld voor een competitiewedstrijd met zijn ploeg: Rohda 9. Maar aangezien de aanvaller al meerdere malen zijn afscheid heeft aangekondigd, is de maat voor zijn ploeggenoten nu een keer vol. “De boodschap is zeer duidelijk”, zegt Holtmaat in een eerste reactie.

Geheel in de lijn van zijn voetballoopbaan, moest ‘de man van glas’ gisteren ook zijn eigen afscheidswedstrijd vanaf de kant bekijken. Vlak voor het weekend was de Raaltenaar namelijk door zijn rug gegaan. “Ik heb de aftrap gedaan en ik heb nog even gekeept”, aldus Holtmaat, die zich niet liet kennen. Speciaal voor hem waren namelijk veel van zijn oud-ploeggenoten van heinde en ver gekomen om nog één keer met hem een potje te ballen. “Ja, dat was heel mooi.”

Het miraculeuze duel eindigde uiteindelijk in 6-6. “Met daarbij wonderschone doelpunten”, vertelt Peter Holtmaat, die duidelijk genoten heeft van ‘zijn’ dag. Toch zit er nog een staartje aan het verhaal, want uiteindelijk is de blessuregevoelige Holtmaat – ook na gisteren – nog altijd niet definitief gestopt. “Als ze een mannetje nodig hebben, dan kunnen ze mij altijd bellen.” Logisch, want zoals de spelers van Rohda 9 in een mooi boekwerk al schreven: ‘Holtmaat zonder voetbal, dat is onmogelijk!’

Lees ook

Paddenstoelenexcursie van IVN De Grutto

OLST-WIJHE – IVN-afdeling De Grutto houdt op zondagochtend 3 oktober weer haar traditionele paddenstoelenexcursie. De …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.