groep 8 van de schutse terug in de tijd

Hoe is het om terug in de tijd te gaan? Groep 8 van basisschool De Schutse heeft het afgelopen week drie dagen mogen ervaren. Van woensdag tot en met vrijdag is groep 8 op kamp geweest in ‘Het Swifterkamp’ in Lelystad. Geen mobieltjes, geen computers, geen cola en geen chips voor drie dagen. Voor sommigen af en toe even een stil verlangen, maar voor menig leerling waren er voldoende avontuurlijke activiteiten die het dagelijkse leven thuis snel deden vergeten.

Kruidenthee drinken van zelfgeplukte kruiden uit de eigen tuin. Deeg maken van graan, welke zelfgemalen is op stenen. Je groente snijden met een zelfgemaakt vuursteenmes. Je eigen touw maken. Onder alle omstandigheden het vuur brandende houden, zodat er eten gemaakt kan worden. Het is een kleine greep uit de activiteiten van de afgelopen dagen.

Wil je weten wat prehistorisch drummen is? Dan moet je het zeker eens vragen aan één van de leerlingen. Moe, maar zeker voldaan keerde groep 8 vrijdag terug. Gelukkig bleek vandaag dat iedereen het weekend nuttig heeft gebruikt om bij te komen. Donderdag sluiten alle leerlingen van De Schutse het project ‘ik, jij, wij’ af met een inloopmiddag voor ouders van 17.00 tot 18.00 uur. Hier zullen ook alle kampfoto’s te zien zijn. Die foto’s zijn nu al te zien op staging2.deschutse.nl. Kijk voor meer informatie over de prehistorische nederzetting op staging2.spnf.net.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.