filmhuis start seizoen in de openlucht

Het Filmhuis start het tweede seizoen op zaterdag 29 september met een gratis openluchtvoorstelling in de Drostenkamp. Deze voorstelling staat volledig in het teken van het ‘Bert Haanstra-festival’.

De Overijsselse filmtheaters en de provinciale organisatie voor Kunst en Cultuur organiseren dit festival gezamenlijk. Van 27 september tot en met 10 oktober zullen in heel Overijssel en op het Nederlandse Filmfestival activiteiten plaatsvinden ter ere van Nederlands bekendste documentairemaker Bert Haanstra. Haanstra is van Overijsselse origine, opgegroeid in Goor. Bij tien Overijsselse filmtheaters zullen films van zijn hand te zien zijn, zoals ‘Älleman’, ‘Fanfare’ en de Oscarwinnaar ‘Glas’.

Op een enorm doek van vijf bij tien meter wordt in Raalte de film ‘Fanfare’ vertoond. Het viel echter niet mee om in Raalte een geschikte locatie te vinden. Zo bleken De Plas en de Grote Markt te klein of te volgebouwd. Uiteindelijk werd er gekozen voor de Drostenkamp. Het park leent zich bij uitstek voor een openluchtoptreden, waar de bezoekers zelf hun stoeltjes, kleedjes, hapjes en drankjes mee kunnen nemen. Het wordt dan een grote gezellige buitenboel, stellen de organisatoren zich zo voor. Uiteraard moeten de weergoden die avond ook meewerken.

Om de stemming er in te brengen speelt St. Caecilia vanaf half acht muziek uit de film. Om acht uur start dan de voorstelling. Wie dus weer eens wil genieten van een filmklassieker komt zaterdag 29 september volop aan zijn trekken. Voor meer informatie over het Haanstra-festival kijk op staging2.berthaanstrafestival.nl.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.