fietsers laten op hobbels geen rubber achter

Hobbels in de weg – zoals te zien op de foto – zijn voor auto’s bedoeld. Als ze er een tijdje liggen zie je hoe hard ze nodig zijn. Want het rubber van de banden kleurt de hobbels snel zwart. In al die gevallen is de auto dus niet op het fietspad terecht gekomen. En dat is de bedoeling.

Maar andersom liggen die hobbels er natuurlijk ook. Als fietsers er overheen vliegen, laten ze niet zo veel rubber achter. Maar ze kunnen er lelijk door vallen. Wie wel eens een eindje van huis fietst, weet dat Den Ham en Nieuwleusen van die plaatsen zijn waar gevaarlijke hobbels fiets- en autopad van elkaar scheiden. Veiliger wordt het er allemaal niet op.

Op de splitsing Dorpsstraat-Zwolseweg-Lentheweg in Heino zijn de weggebruikers recent ook verblijd met hobbels, blijkt uit deze toegezonden foto. We kregen er ook een begeleidend schrijven bij. Daar blijkt vooral uit dat je vanuit de Van der Capellenweg eigenlijk niet met goed fatsoen aan de overzijde kunt komen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.