ergeren op kermisachtige lemelerveldseweg

De Lemelerveldseweg, tussen Heino en Lemelerveld, wordt nog altijd onder handen genomen. Een groot gedeelte is inmiddels klaar. Je zou dus al veel verbeteringen verwachten, maar Heinoër Flip Jonkman daarentegen wordt er allerminst vrolijk van. In een mail, met daarbij enkele foto’s, laat hij ons weten wat hij van het traject tussen Heino en Lemelerveld vindt.

“Met de fiets naar Lemelerveld is best te doen. Maar met de auto? Het eerste deel vanuit Heino ligt de weg er smakeloos bij. Er is amper belijning te vinden”, aldus Jonkman, die van mening is dat je werkelijk wordt overspoeld met veranderde, zeer gevaarlijke verkeerssituaties. “Allereerst heeft in de grote bocht (vanuit Heino gezien dus de bocht naar links, red.) de Strenkhaarsweg nota bene voorrang. Overigens: wie naar Lemelerveld wil, kan beter de Strenkhaarsweg nemen. Dan hoef je je niet te ergeren aan het kermisachtige tweede deel van de Lemelerveldseweg.”

Hoezo kermisachtig? “Nou, bij het eerste obstakel is het direct raak. De aangebrachte vernauwing is gigantisch. Maar het is ongetwijfeld een succesvolle vernauwing, want de ‘snelheid’ is er behoorlijk uit. De hoofdvraag is nu: Wie gaat eerst?” Jonkman vervolgt: “En dan die bushaltes! Je zult ter hoogte van zo’n bushalte – met een zeer hoog plateau – met een tegenligger te maken krijgen. Of in het slechtste geval met een ‘oplegger’ van Tielbeke. Waar blijven we dan?”

Amper een paar honderd meter verderop treft de Heinoër een nieuw issue aan. “Daar heeft het verkeer van rechts in een flauwe bocht voorrang. Vol verbazing heb ik dat op de foto vastgelegd. Wat is hier het geval? Het smalle weggetje is een doodlopende weg.” Kom je van de andere kant – ook hier heeft rechts voorrang – dan is het volgens Jonkman nog gekker. “De weg van rechts wordt na honderd meter ontverhard. Overdag is het allemaal nog wel te overzien, maar in het donker wordt het een griezelige situatie.”

“De tekst op de aangegeven borden (verkeer van rechts heeft voorrang) is veel te klein en staat te dicht op de kruising. Trouwens al die borden moeten toch niet nodig zijn? Dat is al een teken aan de wand, dat hier een onoverzichtelijke situatie is ontstaan. Echt van de gekke!”

Tot slot komt Flip nog even terug op die doodlopende weg. “Dat een doodlopende weg voorrang kan hebben is niet nieuw. Want ook de Lentheweg – waar ik woon – heeft voorrang op het verkeer van de Van der Capellenweg. Maar veilig is het niet. Vorige week nog, toen ik op mijn fiets zat, werd ik bijna ongewild op transport gezet richting Zwolle. Het kan maar zo gebeuren dat zes aanstormende auto’s bij een dergelijke situatie geen voorrang geven!”

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.