antibiotica kuur maakt ellen en yvette beter

Ziek worden in een land als India, dat wil je natuurlijk niet. Maar het overkwam onze India-gangers Ellen Marsch en Yvette van de Riet. Lang ziek zijn de twee gelukkig niet geweest, want dankzij een antibiotica-kuur zijn ze weer op de been.

“Hallo allemaal! Nou gelukkig zijn we allebei weer helemaal op de been. We waren dus allebei een beetje ziek, maar na de antibiotica-kuur gaat het een stuk beter. De examens op school zijn vandaag begonnen dus we hadden lekker een dagje vrij. We hebben eerst uitgeslapen (tot 9.00 uur haha) en daarna ontbeten met Dosai, een typisch Indisch ontbijt. Best lekker moet ik zeggen!”

“Vandaag (zaterdag, red.) is het een speciale dag die gewijd is aan Ganesha, een belangrijke God in het Hindoeïsme, vooral in Tamil Nadu, de provincie waar wij zitten. Dit wordt in bijna ieder huis gevierd, zo ook door de familie van ons guesthouse. Wij mochten dit bijwonen, best bijzonder. De laatste foto’s zijn hiervan. Hierop zie je een beeld van Ganesha die versierd is en allemaal eten krijgt. Vervolgens, als het vaste ritueel uitgevoerd is, gaat de familie lunchen. Dit hebben wij ook gedaan.”

“Nadat we dit allemaal gedaan hadden zijn we lekker naar het strand gegaan en hebben plannen bedacht wat we willen gaan doen met de kinderen die in de vakantie, van over een week, op school blijven. Deze kinderen blijven op school en gaan niet naar huis, omdat ze of geen ouders meer hebben of omdat hun ouders zo arm zijn dat ze het niet kunnen betalen. We gaan waarschijnlijk met ze zwemmen en naar de bioscoop en de speeltuin. Maar dat volgt nog! Volgende week dus hele week examens en wij gaan in die week lekker Tamil Nadu in, omdat we niet veel kunnen doen op school. De week daarna hebben de kids vakantie en daarna gaat het gewone schoolleven weer verder.”

“Nog even iets over de rest van de foto’s: de kinderen die je nu ziet zijn dus de kinderen van onze school. Wat een schatjes he! Vorige week zaterdag was teachers day, dat groots werd gevierd. De kinderen deden allerlei stukjes voor de leraren en andersom ook. Op de foto’s zijn ook de prachtige sari’s van de leraressen te zien en ik sta erop met mijn tsurida. Heel charmant jaja. Wat nog wel even spannend was van de week, is dat er een tsunami alarm was omdat er een aardbeving was geweest op Indonesië. Maar gelukkig was het loos alarm. Toch kon je de spanning van de inwoners hier wel merken, maar die hebben natuurlijk de tsunami van 2004 meegemaakt.”

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.