Home / archiefcentraal / wie meer dan 55 euro voor de accordeon

wie meer dan 55 euro voor de accordeon

“Niemand meer dan 55 euro voor deze mooie accordeon? Een maal andermaal… verkocht!” In een stampvolle Hof van Rakhorst werd vrijdagmiddag het befaamde Erfhuus gehouden, de veiling die als vanouds tijdens de Heinose Pompdagen gehouden wordt. Een van de grote, succesvolle pijlers uit de programmering.

Koopjesjagers uit Heino en wijde omgeving, maar ook veel nieuwsgierigen waren op de gezellige happening afgekomen, die met veel verve gepresenteerd werd door Evert Kruitbosch (ook wel bekend als de zingende bakker). De veiling stond onder toezicht van notaris Kappert uit Heino. Het komische duo De Klepdeuzen (de voormalige Grieze doev’n) assisteerden de veilingmeester, vooral daar waar het ging om opmerkelijke ‘kavels’. Zo werd er een meter bier geveild, een jaar lang ieder weekend vlees (aangeboden door slagerij Mekers), enzovoorts.

Lees ook

Blog Aaltje Booijink-Jonkman: Wees zuinig met energie!

Ken je de kreet nog? In de jaren 70 werd opgeroepen om verstandig en zuinig …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.