Home / archiefcentraal / unieke kans voor suske en wiske fanaten

unieke kans voor suske en wiske fanaten

Verzamelaars van de welbekende stripalbums van Suske en Wiske hebben gisteren ongetwijfeld hun ogen uitgekeken op de jaarlijkse Deventer Boekenmarkt. De liefhebbers kregen namelijk een uitgelezen kans om hun collectie compleet te maken.

Op de zonovergoten boekenmarkt waren meerdere kraampjes te vinden met de strips, uiteraard voorzien van de klassieke rode cover. Klassiek, want na zestig jaar verdwijnt de rode kaft van de stripalbums van Suske en Wiske. De voorpagina wordt voortaan een hele tekening, omdat de Standaard Uitgeverij de best verkopende strip van de Benelux modern wil houden.

Overigens trok de Deventer Boekenmarkt, ondanks het grote aanbod met stripalbums van Suske en Wiske, dit jaar minder bezoekers dan vorig jaar. De organisatie had gerekend op zo’n 125 duizend bezoekers, maar het waren er ongeveer 120 duizend. Dat het aantal bezoekers minder was, had hoogstwaarschijnlijk te maken met het weer, dat eigenlijk té mooi en zonnig was.

Volgens Benne Solinger had het echter niet mooier gekund. Hij stuurde ons een groot aantal fraaie foto’s, zie de fotoreportage hieronder.

Lees ook

Ingezonden brief: ‘De twee adviesraden in het Sociaal Domein moeten blijven’

Herman Kamphuis, ombudsman PvdA Raalte, is opnieuw in de pen geklommen. Ditmaal breekt hij een …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.