straatversiering en de olympische gedachte

Vandaag en morgen leggen verschillende buurten en straten nog de laatste hand aan hun straatversiering voor Stöppelhaene. Aan de BK-straat zijn ze echter al zo goed als klaar. Daar is het vooral wachten op de komst van de jury.

De jurering van de verlichting en versiering geschiedt altijd op de woensdag, vanaf 16.00 uur. De jury beoordeelt één keer bij daglicht en één keer bij avondverlichting. De beoordeling gebeurt op grond van een eerste totaalindruk, techniek, verlichting en afwerking, oorspronkelijkheid/agrarische achtergrond, gebruik van oogstmaterialen, creativiteit en de hoeveelheid werk. De prijzen en de startgelden worden donderdag uitgereikt, na afloop van het oogstcorso (circa 17.00 uur) in de Feestfabriek op de Domineeskamp.

Uiteraard dingt de BK-straat ook mee naar de prijzen, maar of dat het belangrijkste is voor de straatbewoners? Hoofdprijs of niet, de voorbereiding was in ieder geval weer top. De buurt heeft weer enkele avondjes gezellig bij elkaar gezeten en de saamhorigheid heeft weer een flinke boost gehad. De Olympische gedachte gaat bij het versieren van de straat dus absoluut op: ‘Meedoen is belangrijker, dan winnen’.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.