paraplus domineren tijdens jaarmarkt heino

Na regen komt toch zonneschijn? Wat Heino betreft wel. Want de jaarmarkt, die in het kader van de Pompdagen donderdagmorgen om 10.00 uur van start ging, maakte een regenachtige start. Jammer, want hierdoor bleven veel terrasjes leeg, ontbrak de gezellige drukte en kregen optredende artiesten maar bar weinig belangstelling. Dat gold bijvoorbeeld voor muziekvereniging Ons Genoegen, die in de Hof van Rakhorst ‘Carribean’ speelde voor slechts een handjevol mensen.

Overigens waren wél alle standplaatsen bezet. “Niet iedereen was komen opdagen. Die plekken hebben wij toen vrijgegeven aan de ‘zwemmers’ zo legt één van de vrijwilligers uit. “Zo noemen wij de standhouders die hier onaangemeld komen. Als ze koopwaar hebben die niet elders op de jaarmarkt wordt aangeboden, kunnen die personen nog een plek krijgen.” Op de jaarmarkt was weer van allerhande te krijgen: sieraden, kunst, t-shirts, gedroogde worst en noem maar op. Ook was er een meeleeftheater en een optreden van een Letse dansgroep.

De kinderrommelmarkt daarentegen was vanochtend drukker dan ooit tevoren, ondanks de regen die met bakken uit de hemel viel. Paraplu’s, partytenten, zeildoeken…Hoe inventief kun je wel niet zijn om je niet te laten kisten door Pluvius. De jonge kooplieden brachten doodleuk hun koopwaar aan de man en verkochten ook nog eens grif. “De echte bikkels komen tóch wel”, zo merkte één van de organisatoren op. “De markt wordt te klein, volgend jaar willen we proberen dat grasveldje erbij te krijgen.”

Wie breit in Heino het meest snel? In de Hof van Rakhorst werd gisteravond ook het startsein gegeven aan de ‘breimarathon’. Het gezellige evenement voor nijvere breisters wordt alweer voor de vijfde keer gehouden en dat moet gevierd worden, zo vond Marja van der Bend van de organisatie. ‘s Werelds snelste breister, Miriam Tegels uit Swalmen (Limburg) komt daarom zaterdag, op Daggie Old Heino, om 13.00 uur naar de breimarathon om het op te nemen tegen de uit Heino afkomstige Hennie Dijkslag, die al twee breimarathons op de eerste plek is geëindigd. Dat belooft dus een spannende strijd te worden. In één minuut breit Miriam, die drie sessies mee gaat breien, 118 steken.

“Hennie had al gezegd: ‘Ik doe dit jaar maar niet mee, want ik ben zo vaak de eerste!’ Maar toen ze hoorde dat Miriam komt, ziet ze er opnieuw een leuke uitdaging in”, vertelt Marja. Het is tot dusver nog niet bekend waar de dekens, mutsen en shawls – die van de breisels gemaakt worden – uiteindelijk naar toe gaan. Zondag vindt de finale plaats. Tot nu toe heeft één heer meegedaan en hij heeft gepunnikt!

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.