opkomst kindermorgen boven verwachting

Dat het thema ‘boerderij’ nog altijd goed aanslaat bij kinderen bleek vrijdagmorgen maar weer eens in de Hof van Rakhorst in Heino, waar 200 kinderen enthousiast meededen aan de Kindermorgen, die in het kader van de Pompdagen werd gehouden.

“Dat er zoveel kinderen op de Kindermorgen zijn afgekomen, is écht boven verwachting”, meldt een tevreden Nanneke Rijkhof namens de organisatie. De kinderen vermaakten zich prima met allerlei leuke en afwisselende spelen als klompschilderen, trekkerslep, klompjesgolf, graven met een minigraver en koe-melken. Met boeren en boerinnen van de folkloregroep werden Oud-Hollandse liedjes met dansjes gedaan, zoals twee emmertjes waterhalen enzovoorts.

Onder de grote treurbeuk in de Hof werden verhaaltjes rond het thema voorgelezen. Eén van de leukste onderdelen was voor hen het ritje met een paardentram door het dorp. Verder mochten alle kinderen proeven van de versgebakken ‘knieperties’, die de drie dames van buurtvereniging De Vlaminkhorst, gekleed in Sallandse klederdracht, uitdeelden.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.