natuur fair groeit uit tot ware publiekstrekker

Salland Natuur Fair is de laatste jaren uitgegroeid tot een ware publiekstrekker. Op zondag 9 september vindt alweer de achtste editie plaats. Het doel van de organisatie is om jong en oud een kwalitatief sterk, boeiend en informatief programma te bieden, in het teken van de Sallandse natuur. De fair heeft traditiegetrouw plaats op het Landgoed Groot Zwaaftink, aan de Heetenseweg tussen Heeten en Raalte.

Het programma voor de editie van dit jaar is even indrukwekkend als spectaculair, maar ook boeiend en leerzaam. De organisatie van de Salland Natuur Fair is trots op de aanwezigheid van de Carrouselgroep de Cavalerie van Paleis ’t Loo. Cavalier presenteert haar bereden peloton en de indrukwekkende demonstraties worden onder begeleiding van traditionele Cavalerie muziek uitgevoerd. Na het uitvoeren van imposante militaire charges met getrokken sabel en het inspecteren van de troepen wordt uit volle borst het Huzarenlied gezongen.

Over het gehele landgoed zijn er doorlopende demonstraties en activiteiten. De vurige tophengst Gulliver O’Britain zorgt voor een prachtige show. Langs het Overijssels Kanaal is er een Outdoor Adventure Arena waar de jongere bezoeker zich kan uitleven op een indianenbrug, klimwand of varen met de drakenboten. Dierenparagnost Carolien Jonkman communiceert op spirituele wijze met je huisdier. Daarnaast kunnen de bezoekers genieten van de vertrouwde roofvogelshow, een spetterend optreden van een dogbfrisbee-team, waarbij het publiek van harte wordt uitgenodigd om samen met zijn/haar eigen trouwe viervoeter deel te nemen.

Ook belooft de houthakkersroadshow een knetterend spektakel en kunnen bezoekers tijdens een interactieve demonstratie mandenvlechten zelf een prachtige mand maken. In de kunsttent is een expositie, waar kunst met natuurlijke materialen wordt getoond en er zijn veel kraampjes met producten van het Sallandse platteland. Op het terras achter de historische boerderij van het landgoed is een horecaplein ingericht. Bezoekers kunnen onder het genot van een hapje en een drankje genieten van een uitgebreid muzikaal programma.

Ezelbezitters zijn van harte welkom om met hun eigen ezel deel te nemen aan het ezelfestijn. De ezels maken er een prachtig schouwspel van tijdens de hindernissenbaan, het span rijden of de echte Miss Ezel verkiezing. Een lust voor het oog is de ezellunch aan het eind van de middag. De ezels worden beloond voor hun inzet en mogen aanschuiven bij een gezamenlijke ezelmaaltijd. Inschrijven is nog mogelijk via de website.

Kinderen worden zeker niet vergeten tijdens de Salland Natuur Fair. Zo is er een Kabouterbos waar kinderen spelenderwijs kunnen kennismaken met alles wat groeit en bloeit in de Sallandse natuur. Landgoed Groot Zwaaftink is via het Overijssels Kanaal goed bereikbaar per fiets en er zijn voldoende gratis parkeerplaatsen voor auto’s. De fair is geopend van 10.00 uur tot 17.00 uur. De toegangsprijs is 6 euro voor volwassenen en 3 euro voor kinderen van 4 tot en met 13 jaar. Voor meer informatie over het programma kijk op staging2.sallandnatuurfair.nl.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.