massale toeloop op topdag in lemelerveld

Het was alweer enkele jaren geleden dat de woensdag van de Feestweek Lemelerveld – naar men zegt de gezelligste dag – van een droog en heerlijk temperatuurtje mocht genieten. De woensdag met de kinderrommelmarkt, braderie, kermis, expositie, het panna toernooi, bezichtiging van corsowagens en ludieke veiling en expositie kende een massale toeloop. Tot ver buiten het centrum stonden auto’s geparkeerd. Allemaal om even gezellig te slenteren, een drankje te drinken en te genieten van een dagje Lemelerveld.

De kinderrommelmarkt op de nieuwe locatie, het evenementen-terrein, kan geslaagd genoemd worden. Met voldoende ruimte voor kleedjes met prularia, partytenten en looppaden voor bezoekers werden goede zaken gedaan. Dagenlang zijn de kids bezig geweest hun verkoopwaar te sorteren – wat mag weg en wat zeker niet – en te prijzen. We hebben begrepen dat het verdiende geld meestal wordt geïnvesteerd in de kermis.

Lemelervelders halen op de braderie traditioneel drie pond druiven bij groenteboer Antonissen en oliebollen (ja, ja, hartje zomer) bij bakker Van der Most. Voor extra sfeer zorgt Bloaskapel ‘De Heuijschudders’. Tijdens de veiling was het bomvol op het Kroonplein. Ook rinkelden de munten, om voor een prima opbrengst voor onder andere het Ronald McDonald-fonds te zorgen. Volgens de veilingmeesters is dit gelukt.

De feesttent was het Lenferink Droomfeest voor 800 mensen met een beperking helemaal gevuld. Al wekenlang moest de organisatie ‘nee’ verkopen voor aanvraag van extra (gratis) toegangskaarten. Martin Dams, Lemelerveldse Artiesten, Koos Alberts en Arne Jansen zorgden voor een muziekfeest van het Nederlandstalige lied op het Sukerbietenland.

Meer foto's