lemelerveld bezig met laatste feestdag

Het zal ongetwijfeld met het goede weer te maken hebben en met de aantrekkelijkheid van het programma. Alle onderdelen van het programma van de feestweek in Lemelerveld worden goed én door veel publiek ontvangen.

Nieuw was het shantyfestival. Vier koren uit Borne, Meppel, Lemele en Vilsteren zorgden in een volle feesttent voor een gezellige ambiance. Met name mocht de feesttent nieuwe bezoekers verwelkomen die jaren niet meer in de tent zijn geweest. Ook konden de luchtballonnen alsnog het ruime sop kiezen op vrijdag nadat de vaart op donderdag vanwege de wind niet door kon gaan.

Het meest vreemde – en voor buitenstaanders niet te begrijpen – programma onderdeel is de Badeenden Race. Kinderen krijgen een badeend, zetten hun naam erop en gooien die in het water. De brandweer (10 man sterk) spuit de badeenden naar de finish en degene die het eerst over is wint. De kracht van dit spel ligt in het meesterlijke commentaar van speaker Bas Koerhuis. Alles wordt uit de kast gehaald om de race van 3 x 4 minuten van begin tot eind in een spraakwaterval te ondersteunen. En dat maakt het evenement zo bijzonder en zorgt ervoor dat er 250 mensen staan te kijken.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.