langeler wil fris voetbal met raalter jongens

Dat schrijft hij in de brochure die Rohda ieder jaar aan het begin van het seizoen uitbrengt.

“Na een uitgebreide evaluatie, waarin de redenen van de stap omlaag uitvoerig zijn besproken, gaan we dit seizoen proberen een nieuwe start te maken. Hiervan kun je wel spreken na de vele wisselingen in de selectie en de andere insteek; in plaats van handhaven in de hoofdklasse proberen mee te doen in de eerste klasse”, aldus de hoofdtrainer.

In de wisselingen binnen de selectie is volgens Langeler een duidelijke lijn te zien. “Die lijn – veel jong, gretig en talentvol – hebben we twee seizoenen geleden al ingezet en voeren we nog altijd door. Nieuwe jongens komen met name uit de verschillende betaald voetbal organisaties uit de regio en deze spelers zijn erop gebrand te laten zien wat ze in huis hebben. Verder krijgen talenten uit onze eigen jeugdopleiding dit seizoen nog nadrukkelijker de kans zich te laten zien in het eerste elftal. De slogan ‘wat goed is komt snel’ gaat hier zeker op. Ik hoef alleen het voorbeeld Giel Linthorst te noemen, die dit seizoen bij FC Twente speelt.”

Over de doelstellingen voor dit seizoen kan Langeler het volgende zeggen. “De doelstelling is tweeledig. De eerste doelstelling is te proberen mee te doen in de eerste klasse en hier bedoel ik mee in het linkerrijtje spelen met fris en aanvallend voetbal. De tweede doelstelling is het zo veel mogelijk putten uit onze eigen jeugdopleiding om daarmee te bewerkstelligen dat er meer Raalter jongens in het eerste elftal komen te spelen.”

Hierin speelt het beloftenteam een grote rol. “Samen met Martin Berends en de jeugdtrainers trachten we elke jonge speler de mogelijkheden te bieden zich te ontwikkelen. De weg is lastig en lang, maar gezien de talenten die aan de deur kloppen heb ik er alle vertrouwen in dat dit gaat lukken.” Naast deze prestatieve doelstellingen hoopt Langeler op een leuk en mooi jaar met veel goede wedstrijden, een positieve en sportieve uitstraling van de club en een laag blessuregehalte. “De spelersgroep, technische staf en teamorganisatie van het eerste elftal gaan ervoor!”

De ploeg van trainer Art Langeler is gisteravond tijdens de eerste poulewedstrijd van de districtsbeker oost in poule 22 niet verder gekomen dan een 2-2 gelijkspel tegen Deto. Rik Witteveen en Dirk-Jan Klein Velderman namen de doelpunten op Sportpark Tijenraan voor hun rekening. Fotograaf Annet van Raalten maakte een aantal foto’s van het duel.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.