jeugd brengt zonnebloemetje in huis

Want met die zonnebloemen, gebracht door de kinderen, wilde De Zonnebloem aandacht vragen voor het belang van het bezoekwerk van de vereniging. Dat hadden ze begin september gepland, op nationale ziekendag, maar de zonnebloemen waren vroeger rijp, zodat de actie vervroegd werd.

De Raalter afdeling van vereniging ‘De Zonnebloem’ deed ook mee aan de landelijke actie ‘De Zonnebloem kleurt Nederland geel’, samen met 32 leerlingen van basisschool De Vogelaar. De zonnebloemen gingen naar diverse bewoners van verpleeghuis De Hartkamp, Angeli Custodes en verpleeg- en verzorgingshuis Swaenewoerd.

Er werden door de kinderen maar liefst 500 zonnebloemen geoogst, waarvan door de vrijwilligers van De Zonnebloem, 180 prachtige boeketten werden gemaakt. Voor dit doel werden in mei door de leerlingen van De Vogelaar zo’n 1.500 zonnebloemen gepoot. Volkstuin Vereniging Raalte (VTV) had gratis een tuin ter beschikking gesteld. Vrijwilligers van De Zonnebloem en Vogelaar-leerlingen werkten eendrachtig samen met als resultaat een schitterende tuin vol met prachtig bloeiende zonnebloemen.

Ook veel particulieren hebben de actie gesteund door op diverse plaatsen zonnebloemen te poten, ook de diverse verpleeghuizen en de gemeente Raalte bleken bereid om aan de actie mee te doen.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.