horeca cultuur en vrije tijd voor de hof

De kogel is door de kerk: Vanaf het Raalter zwembad Tijenraan tot aan de Sint Franciscushof komt één groot terrein voor cultuur, vrije tijd en horeca. CDA en Gemeentebelangen stellen die eis op 6 september tijdens de raad. Die partijen vormen samen een meerderheid.

In mei kreeg wethouder Gebben (VVD) de opdracht met nieuwe plannen te komen, toen hij een voorstel naar voren bracht waarin het terrein tussen kruispunt Bos en de Sint Franciscushof nog niet betrokken was. Nog voor de raad over een nieuw plan gaat praten stellen CDA en Gemeentebelangen de wethouder in zijn laatste vergadering (hij wordt burgemeester in Renkum) voor een voldongen feit.

Wim de Hair van GB: “Mijn voorkeur voor het terrein gaat uit naar voorzieningen voor horeca, leisure (dat is Engels voor vrije tijd, red.) en cultuur. Denk dan maar aan een congrescentrum, een nieuw Hoftheater, plannen van De Leeren Lampe of iets dergelijks.” Het CDA steunt de plannen van De Hair.

Tactisch is het een goed moment nu met de motie te komen. Gebben verlaat het college. Hij wordt opgevolgd door Yayeri Blijdenstein. Zij kan daarom zonder gezichtsverlies van de VVD een andere koers varen dan Gebben, die nog niet zo hard van stapel wilde lopen met plannen ten aanzien van horeca en vrije tijd.

Ook Harold Oosterlaar van De Leeren Lampe zal een blij man zijn. Hij voerde een succesvolle mediacampagne met plannen voor het weiland voor de Franciscushof. Die bleken later allemaal wat minder stellig. Maar er is nu tijd gewonnen voor definitieve ontwikkeling van de plannen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.