hoe ziet die ambrosiaplant er dan uit

De Ambrosiaplant veroorzaakt veel hooikoorts-overlast. Het ministerie van landbouw waarschuwt daarom tegen de verspreiding van de plant, die eigenlijk alleen maar in delen van de Verenigde Staten en Zuidelijke delen van Europa veel voorkomt. Daar staat hij ook bekend als lastig voor mensen met hooikoorts.

“Maar hoe ziet die plant er nou helemaal uit?”, kregen we via de mail als vraag binnen. “We hebben het nieuws wel gelezen, maar kunnen jullie er niet een plaatje bij plaatsen?” Je ziet, natuurlijk kunnen we dat.

Toch ook nog even het probleem: de zaadjes van de Ambrosiaplant zitten veel in vogelzaad. Tot heden konden we dat in Nederland zonder problemen voeren aan de vogeltjes. Maar door de verandering van het klimaat komen de zaadjes ineens uit. En daar komen dan volwassen Ambrosiaplanten van.

Het ministerie wil met de leveranciers van vogelvoer afspreken de zaadjes uit het voer te halen. In Duitsland gaan ze een stap verder: daar hebben ze het zaad gewoon verboden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.