feestelijke afsluiting houtdorp langs de lijn

Als paddestoelen schoten ze deze week in Raalte uit de grond: drie dorpen van hout. De houtdorpen in Raalte Noord en bij de Pauluskerk werden gisteravond weer afgebroken. Een dag eerder ging de houten ‘markt’ (dat was het thema) achter de Rohda-hal al tegen de vlakte. Maar voordat de markt werd afgebroken moest er natuurlijk wel eerst handel worden gedreven.

Alle ouders, opa’s en oma’s, broertjes, zusjes en buren waren woensdagavond van 18.30 tot 20.00 uur dan ook van harte welkom, om te kijken wat voor moois de kinderen van het thema markt hadden gemaakt. De kinderen genoten zichtbaar en waren trots op hun eigen bouwwerk. Daarnaast werd ook een nieuwe naam voor het houtdorp onthuld. De naam Blekkerhoek (voormalige locatie) gaat namelijk niet meer op, omdat het houtdorp tegenwoordig op de parkeerplaats achter de Rohda-hal wordt gehouden.

In de vorm van een prijsvraag mochten de kinderen een nieuwe naam voor het houtdorp bedenken. Hieruit is een keuze gemaakt. Houtdorp Blekkerhoek gaat tegenwoordig door het leven als ‘Houtdorp Langs de Lijn’. De naam is bedacht door Jelmer Wieferink en heeft waarschijnlijk alles te maken met de spoorlijn die langs de huidige locatie loopt. Tot slot werd er ook nog een cheque van ‘400 euro en een beetje’ uitgereikt aan het goede doel SAVAS, Sallandse Vereniging voor Aangepast Sporten. De timmerlieden kunnen vandaag nog genieten van hun laatste vakantiedag, voordat ze maandag weer de schoolbanken in moeten.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.