familie ten hove te voet naar mettingen

De ‘Sponsorfietstocht Raalte-Mettingen’, die om het jaar wordt georganiseerd door de Stichting Raalte Actief, staat zaterdag 22 september weer op het programma. Naast de maximaal 350 fietsers, gaat er dit keer ook een groepje van vijf personen te voet.

Het betreft de familie Ten Hove uit Luttenberg. Zij vertrekken met z’n vijven, uiteraard niet gelijktijdig met de fietsers, maar al op woensdagochtend 19 september. Om vervolgens in een kleine vier dagen de afstand van 135 kilometer wandelend af te leggen. De ‘Loopgroep Mettingen’ van Brandweer Raalte daarentegen gaat wel gewoon op zaterdag 22 september van start. Grote verschillen zijn echter, dat deze lopers van de brandweer hardlopend en in estafettevorm de tocht naar het Duitse Mettingen maken. Ze wisselen elkaar dus constant af.

Het is overigens niet de eerste keer dat de ‘Loopgroep Mettingen’ deelneemt aan de sponsortocht. Bijzonder voor de editie van dit jaar, is dat er ook brandweerlieden uit Mettingen meelopen. “In 2005 waren wij twee keer op bezoek in Mettingen, in juni voor het 100-jarig bestaan van de ‘Freiwillige Feuerwehr Mettingen’ en in september voor de sponsortocht”, vertelt Gerard Trip namens de loopgroep. “Tijdens deze evenementen zijn de collega’s uit Mettingen door ons uitgedaagd om eens mee te lopen. Zij zijn die uitdaging aangegaan en in training gegaan.”

Rond middernacht rijden de brandweerlieden uit Mettingen allereerst naar Raalte, om vervolgens rond 3.00 uur in de morgen bij de brandweerkazerne gezamenlijk te starten met de lopers van Brandweer Raalte. “Na een tocht van ruim elf uur verwachten wij in Mettingen aan te komen en hopen wederom op een spontaan en gezellig ontvangst.”

Een groot onthaal staat elke deelnemer van de sponsortocht te wachten, want ook dit jaar reist het dweilorkest ‘Tien bier, één thee’ af naar Mettingen om iedereen op feestelijke wijze te ontvangen. Verder is dj Marcel van Rossum die dag in Mettingen, om voor muziek uit de jaren 70 te zorgen. En dj Jurgen Besten draait ter plekke hedendaagse hits. Entertainer Roy Schulten maakt het geheel compleet. Hij zal in het Duitse Mettingen de nodige feestnummers zingen.

Aanmelden voor de Sponsorfietstocht Raalte-Mettingen is nog mogelijk tot 8 september. Maar wees er snel bij, want vol is vol. Er hebben zich overigens al vijftig deelnemers uit Mettingen ingeschreven voor de fietstocht. Nooit eerder deden zoveel Duitsers mee. Inschrijvingsformulieren kunnen worden afgehaald en ingeleverd bij de ABN/AMRO-bank en bij het VVV-kantoor in Raalte. Via stichtingraalteactief.nl is ook een inschrijfformulier en meer informatie over de fietstocht te krijgen. Dat kan ook bij André Heethaar (0572-356602) of via info@stichtingraalteactief.nl.

Zie ook: Sponsortocht naar Mettingen weer dichtbij

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.