dus toch krakers in woning aan bk straat

Er zitten dus tóch krakers in het leegstaande pand aan de BK-straat in Raalte. Afgelopen woensdag schreven we al over een opmerkelijk bord dat hangt bij de woning aan de BK-straat. Op het bord, dat keurig is beplakt, staat de tekst: Krakers zijn geen plakkers. Onder het bord hangt een soort van spandoek (niet in Stöppelhaene-stijl) met de tekst: Maar ze versieren wel!

We vroegen ons meteen af of het hier gaat om een ludieke actie, of dat er echt krakers in het pand zitten. Een belletje naar BWS Raalte, eigenaar van het pand, leverde woensdag niets op. De desbetreffende persoon was niet bereikbaar. Inmiddels heeft echter ook De Stentor contact gezocht en blijkbaar op een gunstiger tijdstip. In de krant valt vandaag namelijk te lezen, dat BWS zo snel mogelijk hoopt te beginnen met het herstel van het vroegere Spinhuis aan de BK-straat in Raalte.

In het nu nog verwaarloosde historische pand, dat sinds enkele maanden wordt bewoond door twee kraaksters, komen vier appartementen. Volgens Karel Gerrits, manager vastgoedbeheer en ontwikkeling bij BWS, is de bouwvergunning in aantocht. De kraaksters hebben beloofd vrijwillig te zullen vertrekken zodra BWS aan het werk wil.

BWS Raalte zal, gezien het historische karakter van de voormalige vrouwengevangenis, de buitenkant van het pand volledig intact laten en in oude luister herstellen. Het gebouw stamt uit de negentiende eeuw en staat op de monumentenlijst. Mede om die reden heeft het afwikkelen van de vereiste procedures voor de verbouwing meer tijd gekost dan normaal, aldus Gerrits in De Stentor.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.