dorien rabelink is de nieuwe oogstkoningin

In een bomvolle Sallandse Herberg is vanavond Dorien Rabelink-Arents gepresenteerd als Oogstkoningin 2007. De 51-jarige Raaltese zal samen met haar Hofdames Ellen Holterman (29) en Vera Kroes (30) de komende dagen het Stöppelhaenefeest vertegenwoordigen.

Traditiegetrouw wordt Stöppelhaene op woensdagavond officieel geopend met de Sallandse Cabaretavond. De bekendmaking van de Oogstkoningin is hierbij altijd een belangrijk onderdeel. Die eer valt dit jaar dus Dorien Rabelink-Arents ten deel. Dorien komt oorspronkelijk uit Nieuw Heeten. In 1975 is ze in Raalte komen wonen, trouwde met Wim Rabelink (politiewoordvoerder) en samen kregen ze drie kinderen, twee zoons: Niek en Michel en één dochter: Marloes. Voor meer informatie over de nieuwe Oogstkoningin klik hier.

Zoals gezegd wordt Dorien Rabelink-Arents tijdens Stöppelhaene dus bijgestaan door de Hofdames Ellen Holterman en Vera Kroes. Ellen werd geboren in Raalte en heeft hier tot haar achtste gewoond. Daarna is ze met haar ouders en broertje verhuisd naar Mariënheem. Inmiddels werkt ze vier jaar met veel plezier op de Koninklijke Scholengemeenschap in Apeldoorn en woont ze met nog meer plezier ook al weer vier jaar in Raalte. Klik hier voor meer info over Hofdame Ellen.

De tweede Hofdame, Vera Kroes, is de beste vriendin van Ellen. Ze hebben zich samen opgegeven. Onder het genot van een wijntje hadden ze het er twee jaar geleden met Stöppelhaene over gehad, dat het hun toch ook wel leuk leek om een keer op een totaal andere manier het oogstfeest te vieren. Vera is in 1977 geboren in Dalfsen. Op tienjarige leeftijd is ze naar Raalte verhuisd, een wens van vooral haar moeder die geboren en getogen is in Raalte. Wil je meer weten over Vera, klik dan hier.

Sallandse Boer Henk de Weerd maakt het gezelschap compleet. Hij is echter niet vanavond, maar tijdens de Roggemaaiersdag al gepresenteerd.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.