dahliacorso wel lekker blijven plakken he

Het is ieder jaar een heel ritueel. Ouders, kinderen, ooms en tantes van de gezinnen uit de verschillende buurten worden opgetrommeld om extra handen te werven voor het plakken of nieten van de dahlia’s op de corsowagens.

Ook aan de Waterinkweg in Lemelerveld is dat het geval. Tientallen extra vrijwilligers steken de handen uit de mouwen om ter ondersteuning van de buurt waar zij op één of andere manier binding mee hebben. Speciaal is de ondersteuning van Zozijn. Net als vorig jaar dragen ook mensen met een beperking bij aan het tot stand komen van de wagens. “En zij weten zich nog precies te herinneren wanneer het tijd was voor koffie, koek en een traktatie”, aldus één van de buurtbewoners.

Over die traktatie gesproken, de Waterinkweg heeft dit jaar als thema voor ‘te vet’ gekozen. Dit wordt op de wagen uitgebeeld door onder andere patat met mayonaise. “We liggen goed op schema”, vertellen de plakkers. “De eerste zending bloemen was van iets mindere kwaliteit – deze is zaterdag al geplukt – maar de andere zendingen zijn prima. Zeker de oogst van maandag is uitstekend te noemen.”

De verwachting is dat morgen de corsowagen van de Waterinkweg keurig op tijd klaar is. Dan lekker douchen, een hapje eten, naar het corso kijken, luisteren naar de uitslag, genieten van Albert West, biertje in de tent en voordat naar huis wordt gegaan misschien toch nog even een vette hap. Of dit jaar niet?

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.