broodmaaltijd in klederdracht lust voor het oog

Het is altijd weer een lust voor het oog: de broodmaaltijd in klederdracht die de Heinose vereniging voor Heemkunde ‘Omheining’ al jaren op Daggie Old Heino organiseert. Iedereen die in klederdracht komt, mag aanschuiven. Aan tafel onder andere wethouder Gebben, politieagent Rienties, pastor Noordink, uiteraard in originele kledij.

Bijzonder was de aanwezigheid van Piet en Anneke Wolfskamp-Kok, het echtpaar is meer dan veertig jaar geleden uit Heino vertrokken om te emigreren naar Nieuw Zeeland. Het is voor hen de eerste keer dat ze in Heino terug zijn. Hun familie had – bij wijze van verrassing – kostuums voor hen geregeld zodat ook zij konden aanschuiven voor een onvervalst Heino’s gebeuren.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.