Home / archiefcentraal / bijna 900 deelnemers bij stoppelveldrit

bijna 900 deelnemers bij stoppelveldrit

Razend enthousiast zijn ze bij Heikera na afloop van de Stoppelveldrit die zondag werd verreden: “Het is werkelijk ongelooflijk! Het fietslegioen weet maar niet van ophouden. De Stoppelveldrit scoorde bijzonder hoog met bijna 900 fietsers.” Toerleider Henk Kroes en zijn medewerk(st)ers kunnen hun geluk niet op.

Al direct om 8.00 uur bleek dat het niet meer stuk kon. Het was mooi weer en de eerste fietsers dienden zich al aan bij Laurel’s aan de Varkensmarkt in Raalte. Met in de broekzak een gratis bonnetje op zak voor het pontje gingen zij van start voor hun tocht over de IJssel. Voor de negentig kilometertocht schreven 173 fietsers in. 374 Fietsers gingen voor de route door het IJssellandschap van zestig kilometer. 331 Mensen beklommen de fiets voor een tocht van dertig kilometer. Kruisingsvlak der wegen was Broekland. Daar was een rustpauze voor de kortste route, terwijl de andere routes hier langs kwamen.

De Heinose fietstoerclub heeft met haar activiteiten dit jaar al 3800 fietsers aan de start gehad. Dat zullen er royaal 4000 worden op zondag 9 september als de Landschap Overijssel Tocht verreden wordt, met afstanden van twintig en veertig kilometer. Inschrijven tussen 12.00 en 14.00 uur bij Oortwijn aan de Canadastraat in Heino.

Lees ook

Twijfels rond toegangscontroles en afgesloten feestterreinen

Organisatoren Pompdagen, Stöppelhaene en Diekdaegen gaan voor mooie zomer 2021 HEINO/RAALTE/WIJHE – Wat kan er, …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.