auto afgeschreven bewaar hem voor rodeo

Een afgeschreven auto naar de schroothoop brengen? Niet doen! Je kan er nog zóveel leuks mee doen. Door je bijvoorbeeld in te schrijven voor de Autorodeo van De Sökkestoppers uit Heino.

Zo’n 140 personen (een record!) waren op dat lumineuze idee gekomen en kwamen met hun vehikel zondagmiddag de arena aan de Slikkebaardweg (buitengebied van Heino) binnengereden. In spannende manches, waarbij het er behoorlijk hard aan toe ging, werd beslist wie door mocht naar de finale. Een paar duizend mensen genoten van het spektakel, dat gepaard ging met hels lawaai, dikke rookpluimen en de geur van schroeiend rubber. Maar goed dat de brandweer paraat stond…

Volgens René Oosterlaar van de organisatie is de record deelname vooral te danken aan de koerswijziging binnen de organisatie. Deelnemers mochten van te voren aangeven of zij hun voertuig wilden laten staan of na afloop meenamen. Zo’n 50 procent koos voor dat laatste. “Want als zo’n auto nog loopt, kan men weer meedoen aan een volgende rodeo”, legt Oosterlaar uit. “Vandaar dat er dit keer ook zoveel zwaardere auto’s meedoen. Een zwaardere auto betekent meer manches meedoen en méér spektakel.”

Minstens zo leuk was het overigens om een kijkje te nemen in het rennerskwartier, waar deelnemers – met een verbeten gezicht – met grote voorhamers, tangen, sleutels en dergelijke in de weer waren om hun karretje weer rijklaar te krijgen voor de wrakkenrace. Onze fotoreportage geeft hiervan een indruk.

De Rodeofeesten begonnen zaterdagavond in Heino, waar een klein publiek genoot van een optreden van een gezellige muzikale avond met De Annonanno’s en Kabaal. De bescheiden opkomst houdt volgens de Sökkestoppers verband met het tegelijkertijd gehouden optreden van Jovink op Stöppelhaene.

Uitslagen:

Lichte klassen (t/m 1500 cc)

1. K.Otten uit Dalfsen

2. H. v.’t Hul uit Biddinghuizen

3. R.Groen uit Zwolle

Winnaar wrakkenrace: J.van der Vechte uit Heino

Zware klassen (vanaf 1600 cc)

1. J. Stegerman uit Dalfsen

2. S. Heerbrink uit Vilsteren

3. F. Nepplenbroek uit Heino

Winnaar wrakkenmanche: H. Mud uit Zwolle

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.