zwakenberg ondergaat grote metamorfose

Horecagelegenheid Zwakenberg aan de Schoolstraat in Raalte heeft het roer omgegooid. Momenteel wordt er hard gewerkt aan een grote metamorfose. Het café- plus restaurantgedeelte wordt omgedoopt tot een heuse ‘Bar & Brasserie’. Dit alles gaat gepaard met de invoering van een geheel nieuwe stijl, zo krijgt de uitgaansgelegenheid binnenkort onder andere een gloednieuw logo.

Spannende tijden dus voor de drie gebroeders: Bennie, Henry en Ton Zwakenberg. Een kleine twee jaar zijn de broers bezig geweest met de voorbereidingen. Logischerwijs zijn ze dan ook reuze benieuwd naar het eindresultaat. Op dit moment valt er echter nog weinig te genieten, want men is nog zeker twee weken bezig met slopen. Daarna kan het opbouwen weer beginnen. De verwachting is dat de ‘Bar & Brasserie’ medio september voor het eerst open gaat.

Met de komst van de ‘Bar & Brasserie’ is er tevens een einde gekomen aan het welbekende café van Zwakenberg. De café-functie verdwijnt volledig, dus is er ook geen plek meer voor een biljart en snookertafel. De ‘Bar &Brasserie’ wordt gewoonweg een stuk moderner. Hipper en strak. Al wordt het ook weer niet schreeuwend, met allerlei felle kleuren. Oudere mensen die voorheen regelmatig in het restaurant een hapje aten, zullen zich ook in de nieuwe huisstijl prettig voelen. Het concept is alleen heel anders. Het wordt een soort van ‘eat and greet’, zoals de gebroeders het zelf noemen.

Doordat de muur tussen het café en het restaurant verdwijnt krijgt het geheel een open karakter. Daarnaast wordt ook de bar doorgetrokken richting het eetgedeelte. In de nieuwe ‘Bar & Brasserie’ krijgen bezoekers de gelegenheid om na het eten verder te genieten aan de bar of in een gezellig zitje. De ‘Bar & Brasserie’ heeft als het ware een dubbele functie. “Het is een nieuwe dimensie van uitgaan”, aldus de drie eigenaren, die zich met het toekomstige paradepaardje vooral richten op mensen vanaf ongeveer dertig jaar.

Wat verder nog interessant is om te vermelden zijn de speciale zithoekjes, die praktisch zijn ingericht voor bijvoorbeeld zakenmensen. Aangezien het ook mogelijk wordt om draadloos te internetten in de ‘Bar & Brasserie’, is het een ideale ruimte om tijdens de lunch met een zakenrelatie verder te vergaderen of overleg te voeren. Uiteraard hoeft dat niet per se over zaken te gaan, want gewoon een borrel drinken na werktijd kan natuurlijk ook.

Tot slot het nieuwe logo, dat vlak voor Stöppelhaene wordt geïntroduceerd. Daarover kunnen we nog niet al te veel zeggen. Het wordt in ieder geval modern en de huiskleur rood wordt ingeruild voor grijs, zwart, wit en een vleugje oranje. Eigenlijk komen er twee aparte logo’s, één voor Zwakenberg Bar & Brasserie en één voor Zwakenberg Zalen. De nieuwe huisstijl van Zwakenberg zal ook terugkomen aan de buitenkant van het pand, waar als slagroom op de taart een overdekt terras voor wordt gezet.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.