zorginstellingen hebben meestal geen aggregaat

Is iedereen en alles in de gemeente Raalte goed voorbereid als de stroom langer dan een uur uitvalt? Nou, in basis blijkt alles geregeld te zijn zoals het moet. Maar vooral bij de zorginstellingen is er daarboven niet veel extra geregeld. Dat blijkt uit onderzoek dat de gemeente heeft laten verrichten.

Is dat schrikken geblazen? Niet echt. Ten eerste valt de stroom bijna nooit een uur uit. En ten tweede is de basisvoorziening dus wel goed geregeld. Voor de zorginstellingen van de gemeente Raalte betekent dat, dat de noodverlichting en de vluchtwegaanduiding wél allemaal minstens een uur blijven werken. In de rampenplannen staat verder dat er snel extra personeel ter plekke is. Maar een noodaggregaat is niet verplicht. Zorginstellingen hebben die dan ook niet.

Burgemeester en wethouders kunnen dat ook niet verplicht stellen. Maar ze gaan nu toch praten met de verschillende directies met als inzet ‘is het niet verstandig een aggregaat te hebben?’ Want ja, een stroomstoring kan heel uitzonderlijk zijn, in Haaksbergen weten ze dat het wel kan gebeuren. Raalte is een van de eerste gemeenten in de regio IJssel-Vecht (zo’n beetje de gemeenten rondom Zwolle) die zich hierop voorbereidt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.