yayeri blijdenstein volgt jean paul gebben op

Yayeri Blijdenstein (39) uit Broekland wordt de opvolger van Jean Paul Gebben. Blijdenstein is momenteel bezig aan haar eerste termijn binnen de gemeenteraad van Raalte, maar was daarvoor al enkele jaren lid van de steunfractie. Bovendien was ze enkele jaren bestuurslid. Blijdenstein wordt in de raad opgevolgd door Piet Pont.

Nadat bekend was dat Gebben door de vertrouwenscommissie was voorgedragen, hebben fractie en de bestuursvoorzitter breed geïnventariseerd wat de opties zijn. Daarbij is vooral gekeken naar competenties en beschikbaarheid. Bovendien is gekeken naar de huidige samenstelling van het college. Al vrij snel werd duidelijk dat Yayeri Blijdenstein – Van der Does op brede steun binnen zowel de fractie als bestuur kon rekenen.

De VVD-fractie gaat ervan uit dat Blijdenstein op hoofdlijnen de portefeuilles van Gebben zal overnemen, maar realiseert zich dat dit binnen het college nader besproken wordt. “Wij verwachten dat Yayeri zich snel in de dossiers kan inwerken, en dat de wisseling geen vertragende werking op de lopende zaken zal hebben.”

Als de raad de voordracht van Yayeri Blijdenstein overneemt zal Piet Pont terugkeren in de raad. Pont nam in maart 2006 na een periode van 12 jaar afscheid van de raad, maar kan daar nu nog ruim 2,5 jaar aan vastknopen. Piet Pont heeft inmiddels laten weten weer in de raad plaats te zullen nemen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.