valkeniersshow geen onverdeeld succes

Niet schrikken van deze vogel. Hij doet niets. Deze valk was te zien bij de valkeniersshow in Boerhaar. Deze plaats ligt niet in Salland, maar omdat de foto zo mooi is vertellen we ook iets over Boerhaar waar het afgelopen weekend kermis was.

En op die kermis was ook een valkeniersshow, op zaterdagavond. Tegelijk met de valkeniersshow was er ook kooivoetbal en daar was niet iedereen even blij mee. “Daar had de organisatie niet goed over nagedacht. Het publiek stond al bij het voetbal te kijken. Daardoor kwam de valkeniersshow wat later op gang. Er waren niet zo heel veel kijkers, zo ongeveer 30 personen”, vertelt een aanwezige.

“De show duurde ongeveer een uur. Eerst wat uitleg over de verschillende valken en uilen. Daarna mochten kinderen om de beurt een vogel op de arm nemen. Daarop volgend ging de valkenier een show opvoeren. Waarbij de valken door de lucht vlogen. De kinderen mochten midden op het grasveld komen staan en de valk landde precies in het midden van de groep.”

Het mooiste moment was misschien wel dat de valk wegvloog. “De valkenier moest hem toen op gaan halen. Dat was wel grappig vond ik.”

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.