unive tips voor als je op vakantie gaat

Heel voorzichtig beginnen er vragen binnen te druppelen via de vraagbaak rechts op de pagina. Je kunt via ons vragen stellen aan verzekeraar Univé en de accountants van Gibo. Nu we op het punt staan op vakantie te gaan, lijkt het zinnig vragen op dat gebied aan Univé te beantwoorden. We hebben de vragen verzameld en komen met een algemeen antwoord.

Goed verzekerd op vakantie gaan is zorgeloos op vakantie gaan. Want pech met de auto, een kapotte caravan, een blindedarmontsteking of een verstuikte enkel? Het een geruststellende gedachte dat alles goed geregeld wordt. En ben je wel voldoende verzekerd? Heb je een bijzondere camera, ga je spannende sporten beoefenen of bezoek je een risicoland? Laat jouw adviseur dan even checken of daar in de dekking rekening mee gehouden is? Hij kan dan meteen bekijken of je zo reislustig bent dat een doorlopende reisverzekering een optie is.

Kijk ook eens hoe de auto in het buitenland verzekerd is. Dat is vooral van belang voor niet all risk-verzekerden. Heb je rechtsbijstand? Hoe zit het met geneeskundige kosten? Univé Alarmservice, SOS International, staat dag en nacht klaar om gestrande reizigers weer op weg te helpen of ze te ondersteunen met professionele hulpverleners, artsen en verpleegkundigen.

Univé kent de vakantiedokter. Die geeft gratis medisch advies op je vakantieadres. Heb je een paar dagen last van buikpijn en twijfel je of je naar de dokter moet. Via de vakantiedokter krijg je – in het Nederlands – direct het medische advies dat je nodig heeft. In de maanden juni, juli en augustus is de vakantiedokter 7 dagen per week bereikbaar van 07.00 uur tot 23.00 uur!

Wat kun je nog meer doen om zorgeloos op vakantie te gaan?

• Geef uw auto voor vertrek nog een kleine onderhoudsbeurt;

• Wees alert op overbelading van uw aanhanger of caravan; overschrijd het maximaal toegestane aantal kilo’s niet en belaad dusdanig dat de aanhanger of caravan in balans is;

• Hou bij rustpauzes onderweg uw bezittingen altijd goed in de gaten;

• Wissel regelmatig van bestuurder, als dit niet kan, hou dan extra vaak pauze;

• Overnacht nooit op parkeerplaatsen langs de weg;

• Drink onderweg voldoende water, zeker als uw auto over airco beschikt kunt u makkelijk uitdrogen;

• Zorg dat u een EHBO-doos bij de hand heeft. Mocht er iets gebeuren, kunt u snel hulp verlenen;

• Het alarmnummer 112 geldt in geheel Europa;

• Wees u bewust van de soms afwijkende verkeersborden en – gewoonten in het buitenland;

• In Italië, Spanje, België, Portugal en Oostenrijk is het dragen van een reflecterend veiligheidshesje bij autopech of ongeval verplicht.

Wil je meer advies? Loop dan eens binnen in de Univé-winkel aan de Varkensmarkt in Raalte.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.