tismawajewendband wint bunckman bokaal

‘t Ismawajewendband heeft dit weekend de Bunckman bokaal gewonnen. Tijdens een spannende wedstrijd streden dertien dweilorkesten om deze bokaal. De prijs werd aangeboden door het gelijknamige horeca-etablissement op de markt in Voorthuizen. Van de band kregen we het volgende verslag binnen.

“’s Morgens in alle vroegte vertrokken de in zwart met goud geklede bandleden voor een optreden in Voorthuizen. Zoals gewoonlijk zat de stemming in onze ‘zwart/gouden koets’ (ons eigen busje) er al vroeg in. We hadden er weer zin in. Een dagje trompetteren en samen veel plezier beleven. Dat het in Voorthuizen om een competitie ging deerde geen van de bandleden. Wat maakt het ons nu uit of we eerste of laatste worden, als we maar plezier beleven.

Dat plezier kregen we mede door het enthousiaste publiek wat in grote getale naar het gezellige centrum van Voorthuizen was gekomen om de dweilorkesten aan te moedigen. Ook de ’t Ismawajewendband ontkwam er niet aan, om de hossende mensen menigte in hogere sferen te brengen. Als we nou iets graag doen, dan is het wel de boel op de kop zetten. Dat lukte dan ook opperbest met een voor ons doen krappe bezetting.

Na een dag trompetteren en feesten moest menig bandlid terug naar Raalte wegens andere verplichtingen. De overgebleven bandleden bleven nog even wachten op de uitslag van de wedstrijd. Dit was eerlijk gezegd niet om de uitslag van de vakjury, maar omdat er een groot warm en koud buffet op ons stond te wachten. Onder het genot van een alcoholische versnapering met witte schuimkraag zaten we na te praten.

Geen bandlid had aandacht voor de spreker van het festival, totdat het door de luidspreker klonk: “Zij komen uit Raalte en hebben mede door hun geweldige uitstraling en muzikale performance de Bunckman bokaal gewonnen en verdienen daarom de eerste prijs”. “Wie hebben er gewonnen?” vroegen we aan elkaar. Toen alle neuzen van het publiek onze kant op wezen werd het ons duidelijk. We waren opnieuw in de prijzen gevallen. Een fantastische bokaal, een gegraveerde glazen zerk, een bos heerlijke ruikers en…. De uitnodiging om volgend jaar mee te strijden om de eerste plaats op het nationale kampioenschap voor dweilorkesten in Voorthuizen. Dit hadden we nooit verwacht, toch gekregen, maar we zijn super trots op onze overwinning. De ’t Ismawajewendband heeft als visitekaartje van de gemeente Raalte weer een prima stukje promotie geleverd.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.