strepen op de weg het lijkt of alles mag

Wat is dat snel gegaan, de weg Raalte-Ommen ombouwen tot een 80-km-weg. Maar ja, wat wil je ook, als je er honderd man op een nacht aan laat werken. De weg was 100 km/u. Nu is die 80 km/u. Hoe je dat doet? Je gooit de weg twee weken dicht, plempt er veel nieuw asfalt overheen, zet wat andere borden langs de weg en je trekt een paar lijntjes. Klaar is Kees.

Met een dubbele doorgetrokken lijn in het midden is nu aangegeven dat je niet meer mag inhalen. Eén witte lijn is al een inhaalverbod. Twee witte lijnen zijn dus eigenlijk overbodig. Het lijkt de Raalter politiek wel. Eén handtekening voor geheimhouding is voldoende. Maar wil je in vertrouwenscommissie om de nieuwe burgemeester te benoemen, dan moet je twee handtekeningen zetten. Sommigen vinden dat nodeloos. Anderen houden wel van die extra veiligheid.

Maar toen kwam Onze Man op al die lijnen en pijlen op een weg aan het kijken. En nu snapt hij het niet meer. Kijk de foto’s er maar even op na en je zult begrijpen waarom. De foto’s in de bijlage zijn allemaal gemaakt tussen de afslag Raalte Noord en Heino. Op zo’n klein stukje weg merk je dat feitelijk alles kan en mag.

Eén doorgetrokken streep, een doorgetrokken streep met een onderbroken streep ernaast, een dubbele doorgetrokken streep, lange strepen met korte onderbreking, korte strepen met lange onderbreking, strepen midden op de weg, strepen aan de zijkant van de weg, strepen aan de zijkant van de weg die na de bocht overgaan in strepen midden op de weg, een doorgetrokken streep aan de zijkant van de weg, een onderbroken streep aan de zijkant van de weg, een parkeerplaats met onderbroken streep, een parkeerplaats met doorgetrokken streep…

En dan hebben we het nog niet over groene stroken midden op de weg (in de buurt van Lochem gezien), rode stroken aan de zijkant van de weg, en zo voort…

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.