Home / archiefcentraal / sportiviteit het motto bij de grote burenruzie

sportiviteit het motto bij de grote burenruzie

Rennen, klimmen, werpen, touwtrekken… Het ging er weer sportief aan toe tijdens de Grote Burenruzie die zaterdagmiddag in ‘Lederholthosen’ gehouden werd. De Grote Burenruzie is een soort zeskamp met alternatieve spelen tussen verschillende teams. Er deden twaalf teams mee uit Lierderholthuis en buitengebied. Daaronder overigens ook een team genaamd de emigranten; dit team bestaat uit Heinoërs die oorspronkelijk uit Lierderholthuis komen.

De spelletjes bestonden onder meer uit ringwerpen, een behendigheidspel tot estafetteachtige onderdelen. Gelukkig bleven waterspelen de deelnemers met dit frisse weer bespaard. Winnaar werd uiteindelijk team ’t Broek. Na afloop wachtte alle deelnemers en bezoekers op het feestterrein het overheerlijke varken aan het spit en werd er lekker getafeld, uiteraard weer met die grote pullen bier!

Lees ook

Fotoserie in teken van IJssellandschap in coronatijd

WELSUM – Wicher Naberman uit Welsum, filmmaker en fotograaf van het IJssellandschap, heeft een fotoserie …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.