snel meer geld voor nettere plantsoenen

Deze zomer zullen we het er nog mee moeten doen, maar vanaf het najaar gaan de plantsoenen in de hele gemeente Raalte weer beter onderhouden worden. “Want daar is de hele raad het wel over eens,” aldus Yayeri Blijdenstein die op 1 oktober wethouder wordt. “We moesten bezuinigen. Daarbij is ook naar het openbaar groen gekeken. Maar we kunnen gerust stellen dat de bezuinigingen hier zijn doorgeschoten.”

Bij Gemeentebelangen wisten ze dat al lang. Carla Hoge: “Gemeentebelangen ergert zich aan het feit dat de afspraken die met de raad zijn gemaakt over het onderhoud van het openbaar groen slecht worden nagekomen. In woonwijken wordt onvoldoende geschoffeld en de grasperken worden slecht afgewerkt.” In de voorjaarsnota (dat is in feite het lenteoverleg om al vast vooruit te lopen op wat er in de herfst afgesproken gaat worden voor het jaar erop) schrijft Gemeentebelangen: “We kunnen ons niet aan de indruk onttrekken dat groen in de woonwijken niet altijd dat onderhoud krijgt zoals het hoort. We zien soms perken met struiken waar decimeters brandnetels en ander onkruid bovenuit steekt. Uiteindelijk wordt het dan wel eens een keer weggehaald. Dat geldt ook voor de afwerking van gemaaide grasveldjes, het wordt niet afgewerkt. Inwoners klagen hierover steen en been als we ze spreken.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.