royal canadian legion herdenkt in raalte

De Nederlandse afdeling van de Royal Canadian Legion houdt op 7 oktober een herdenking op de begraafplaats aan de Westdorplaan in Raalte. Die begraafplaats wordt nu flink gerestaureerd. Komen er dan ook belangrijke mensen naar die herdenking? ‘Prins Willem-Alexander’, zo wordt gefluisterd.

Het komt wel vaker voor dat bij zo’n herdenking ‘belangrijke’ mensen hun gezicht tonen. Zo zijn Prins Floris en Prof. Mr. Pieter van Vollenhoven wel eens bij herdenkingen geweest. Overigens is Prins Floris ook benoemd tot Honorary Dominion Officer en betrokken bij de organisatie. Wie zou er straks naar Raalte komen?

“Prins Willem-Alexander komt. Dat hoor ik in de wandelgangen”, aldus de man op de graafmachine van Volkerink uit Heino. “Daarom wordt dat werk hier ook zo groots aangepakt. Maar ja, een opknapbeurt was toch al nodig. Het was niet meer netjes. In de winter of bij slecht weer was het een blubberpoel op de paden.”

“Alles wordt vernieuwd. Perkjes, struiken, er worden banken geplaatst. Zelfs een totaal nieuwe entreepoort. Voor de paden wordt zelfs een uniek materiaal gebruikt. Gralux heet het, een soort gravel. Dat wordt maar door één bedrijf in Nederland gemaakt! Zijn we nog wel een paar maandjes zoet mee. In september moet het geloof ik af. Dan komt de prins. En dan moet het er natuurlijk goed uit zien!” Bij de gemeente kunnen ze dat verhaal overigens niet bevestigen: “Bij ons is niets bekend.”

Het Royal Canadinal Legion (500.000 leden) herdenkt Canadese bevrijders op de Canadese manier. Daarnaast proberen ze de jeugd in Nederland iets te leren van de geschiedenis gekeken vanuit een Canadees perspectief. Op de website wordt de komst naar Raalte bevestigd: “7 Oktober 2007, Herdenking in Raalte. Dit onder voorbehoud.” Maar komt Willem Alexander nu wel of niet mee? Wij zijn benieuwd!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.