roggemaaiersdag in luttenberg vol nostalgie

Tegenover museum De Laarman in Luttenberg wordt zaterdagmiddag rogge gemaaid, zoals het vroeger ging. Het maaien met de zicht, het binden van het koren, het scherpen van de zicht, de garven aan gasten zetten… Op de middag kan iedereen het zelf meemaken.

Ook het maaien met een aflegger wordt weer in ere hersteld, met een heleboel bindsters achter deze machine, die de garven gaan binden. Als laatste wordt er een oude graanmaaier uit het museum gehaald, die de laatste rogge zal gaan maaien. Als alles gebonden is mag iedereen bovendien helpen om de garven aan gasten te zetten onder leiding van enkele liefhebbers, die dat vroeger ook altijd hebben verzorgd op het boerenland in Luttenberg.

Tevens zal op het eind van de middag een heus Belgisch Trekpaard een deel van het roggeland omploegen om in het najaar weer de knollen hierop te zaaien.

Tijdens het evenement is een gezellig terras gemaakt , zodat iedereen alles rustig kan overzien onder het genot van een kop koffie met krentebrood of een drankje. Ook komt de molenaar van Molen ‘De Lelie’ uit Ommen naar Luttenberg om aanwezigen te vertellen en te laten proeven van diverse biologische producten van het platteland.

Kortom, wilt je een stukje cultuur van vroeger meemaken kom dan zaterdagmiddag naar Luttenberg. Het zal er weer ouderwets gezellig worden en de toegang is gratis. Tussen 13.30 uur en 16.30 uur kan je zelf onderdeel zijn van een stukje nostalgie, tegenover museum De Laarman.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.