ralda blikt tevreden terug op inspannende reis

De Raalter dansgroep Ralda keerde afgelopen zondag al terug uit Praag, maar zoals aangekondigd zou er nog een fotoreportage en een verslag van de laatste twee dagen komen. Bij deze.

De zaterdag zou voor Ralda een zware dag worden. De dag begon nog met wat rustmomenten, maar om 13.00 uur moesten alle deelnemende groepen verzamelen op het oude plein in het centrum van Praag, voor een optocht door de oude binnenstad. Daar stond een podium waarop de groepen om de beurt een optreden verzorgden.

“De groepen zagen er allemaal prachtig uit en we werden dus volop gefotografeerd door de toeristen. We hadden veel bekijks vóór en tijdens de optocht, er werd muziek gemaakt en ook gedanst.” Na de optocht kon Ralda gelijk het podium op voor een demonstratie, waarop veel positieve reacties kwamen vanuit het publiek.

“Na ons optreden moesten we snel terug naar de bus en verkleden, om daarna nog twee uurtjes de stad in te kunnen gaan. Vervolgens wéér verkleden bij de bus, om in kostuum naar het groepen-diner te gaan. We kwamen in een eetzaal terecht met enkele Spaanse groepen en een Portugeese groep. Tijdens het eten werd er regelmatig gezongen door de groepen, ook de Ralda-clan liet van zich horen. Tegen het einde van het diner kwamen de muziekinstrumenten te voorschijn en werd er volop gedanst de groepen mengden zich door elkaar, de stemming zat er dus goed in. Maar om 22.00 uur was het uit met de pret en keerden we terug naar het hotel.”

“Onze jongste twee deelnemers (10 en 11 jaar oud) hebben zich voortreffelijk staande gehouden tijdens deze buitenlandse reis. Als je vanuit een dorp als Raalte in een stad als Praag terecht komt waar je dan ook nog in het middelpunt van de belangstelling staat is dat een overdonderende ervaring!”

“Zondagmorgen om 10.10 uur vertrokken we uit Praag, na een reis met wegomleggingen en de nodige files kwamen we ’s avonds om 23.45 uur aan in Raalte. Na het uitpakken van de bagage kregen we gelijk een flinke regenbui over ons heen! We zijn weer thuis… Al met al kunnen we zeggen dat we een inspannende maar ook een zeer geslaagde reis hebben gehad.”

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.