pastoor gaat voor op kermis lederholthosen

Een intieme sfeer zondagmorgen op het kermisterrein van ‘Lederholthosen’, waar een oecumenische viering werd gehouden temidden van de kermisattracties. Een stralend zomerzonnetje, een imposante wolkenlucht, het ruisen van de wind en in de verte het kraaien van een haan. Wonderlijk, maar ook nostalgisch, die complete stilte…

Zowel de kerkgangers als pastoor Mijnhout – die bij deze gelegenheid had plaatsgenomen achter een altaar van strobalen – genoten zichtbaar van de bijzondere viering in de open lucht. De pastoor begon zijn toespraak met ‘Gegroet Kermisgangers’ en hield een preek die volledig was afgestemd op het sfeervolle dorpsfeest, waar iedereen elkaar kent en dat een eigen karakter heeft. ,,Geweldig, álles was perfect!” reageerden veel bezoekers na afloop.

Zo’n 150 mensen waren afgekomen op de viering, die muzikaal ondersteund werd door het koor Together uit Lierderholthuis. Aansluitend begon het Frühshoppen met Muziekvereniging Salland, de braadworst gleed de pan in en de goulashsoep werd heet opgediend door dames in vrolijke Tirolerkledij. De pastoor stapte na de viering in de botsauto’s. Kán gewoon in Lierderholthuis!

Mede door het perfecte wandelweer was de animo voor het ‘Rondje om de kerk’ – een wandeling van vijf kilometer om het dorp – redelijk. Een unieke wandeling over oude kerkpaden, dwars door weilanden, maïsland en graanvelden, met alsmaar die kerktoren van de St.Nicolaas in zicht! Telkens weer spannend: staat er nu stroom op dat draad of niet?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.