noord ontsluiten met tunnels en viaduct

Daarom wordt niet meer gewacht op wat er met de weg Raalte-Nijverdal gaat gebeuren. Want die weg dwars tussen de twee woongebieden door verknalt ieder plan voor de toekomst. Daarom ontvouwde wethouder Gerard Elferink vanmiddag een plan met nieuwe wegen, tunnels, viaducten, bos en natuurgebied die er toe moeten leiden dat Noord echt onderdeel van Raalte wordt.

Eigenlijk mogen we het geen plannen noemen. “Het is een visie”, wil Elferink benadrukken, om vooral aan te geven dat de denkrichting bepaalt nog geen besluit is. “Laat iedereen er zijn zegje vooral nog over doen”, aldus de man van Ruimtelijke Ordening. Maar hij wil voortvarend te werk gaan. “We hebben nog geen geld, daarom kunnen we nog niet aan de slag. Maar het kan zijn dat de raad dit zo belangrijk vindt dat ze het naar voren haalt…”

Over welke plannen hebben we het dan? “Over plannen waar we geen spijt van krijgen en die we wel nodig hebben”, is daarop het antwoord. ‘Geen spijt van hebben’ slaat op de toekomst van de provinciale weg dwars door het gebied. Wat daar ook mee gebeurt, de plannen moeten binnen alle opties passen.

De visie dan: De Zwolseweg moet ter hoogte van de rotonde ophouden en links afbuigen naar de weg Raalte-Deventer. Tegelijk moet er achter de sportvelden van Rohda een voet- en fietstunnel onder het spoor door. Zo kun je én sportpark Tijenraan én de zone tussen spoor en provinciale weg in zijn geheel als gebied voor sportverenigingen en buitenschoolse opvang gebruiken.

Er moet een extra tunnel voor alle verkeer onder het spoor door, die zowel Beaphar als de nieuwe sportvelden in de spoorzone ontsluiten. Het zou mooi zijn als het station ook verlegd wordt, een stuk dichter bij de scholencomplexen aan de Zwolseweg. Ook is een fietsviaduct vanuit Noord over de provinciale weg bedacht om snel bij de sportvelden te komen.

Nog noordelijker dan Raalte Noord zijn er allerlei natuurplannen. Zo moet er een dorpsbos en een natuurgebied komen. Dat dorpsbos moet een doe-bos worden, waar je kunt barbecuen, hardlopen, luieren, boomklimmen, kortom allemaal dingen die je vooral in het natuurgebied ‘Knapenveld’ juist weer niet mag.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.