nieuw cafe in raalte heeft australische naam

Het WalkAbout lunchcafé is nieuw in Raalte. Het zit in het steegje tussen Univé Raalte en de Wibra, helemaal in de hoek, waar voorheen Papillon zat. De eigenaresse heeft een speciale band met Australië.

“Walkabout komt van de aboriginals. Een aboriginal is pas volwassen als hij het een hele poos alleen heeft weten te redden. Dan wordt een jonge aboriginal door de ouders als het ware verstoten. Als hij na een jaar weer terugkomt en zich heeft weten te redden, dan is hij officieel een man,” vertelt de eigenaresse. “Overigens wordt ons café ook wel Tea & Talk genoemd, maar dat is niet onze officiële naam.”

“Wij hebben ook een band met Australië, want daar komen we vandaan. Tevens hebben we daar ook in de horeca gezeten. Vervolgens gingen we naar Amsterdam en nu dus Raalte.” Maar waarom Raalte? “We wilden graag in een dorp zitten en ons oog viel al snel op Salland. We hebben overal gekeken en dan vooral gelet op de prijs-kwaliteit-verhouding. We vinden dat deze plek aan onze eisen voldoet.”

Ze is dan ook tevreden over het pand. “Het is eigenlijk een erg charmant pand. Een beetje countrygevoelig en leuk ingericht.” En wat is er allemaal te eten en drinken? “Veel verschillende dingen. Drinken kan je van alles hier. En op vrijdagavond hebben we hier een dagschotel. Maar deze plek is meer bedoeld om even wat kleins te eten en rustig wat te drinken. Maar eters zijn natuurlijk van harte welkom!”

Vandaag zijn alle drankjes slechts 1 euro, dus wie niets te doen heeft vanmiddag, moet even naar de Varkensmarkt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.