mooie kunst bij mooie mok werfjes

Langs het Overijssels Kanaal staan de MOK-werfjes. Kunstenaar Jos van Westing mag die werfjes van eigenaar Bouwbedrijf Meijer gebruiken. En zo kan het gebeuren dat er bij de werfjes heel mooie kunst te kijk staat.

De MOK-werfjes zijn van origine werfjes waar de Maatschappij Overijssels Kanaal materiaal in opsloeg voor onderhoud aan het kanaal. Volgend jaar bestaat het kanaal tussen Deventer en Lemelerveld 150 jaar. Dus ongeveer zo oud zijn die werfjes.

Voor Westing is het een creatieve ruimte van de hoogste orde. Tijdens ‘Sweethart’, de kunstmanifestatie in de oude mavo in Raalte, had hij al een lokaal vol hart-schilderijen hangen. Er wordt kunst voorbereid voor een Franse expositie. Recent is een collectie naar het Waterschap gegaan om te exposeren. En nu is Westing zich een beetje aan het oriënteren op kunst op of langs het kanaal als het Overijssels Kanaal jarig is. De foto hiernaast is onderdeel van die oriëntatie. Ondertussen kunnen passanten er nu al van genieten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.