mission possible mpongwe bijna halverwege

De 21 jongeren uit Heeten en Nieuw Heeten, die vrijdag 13 juli vertrokken voor een werkbezoek van drie weken aan Zambia, zitten al weer bijna op de helft. De groep is samen met de begeleiders Ans en Jos op bezoek bij de stichting ‘Geef de kinderen van Mpongwe een toekomst’.

Het doel van de werkvakantie is om te ervaren hoe het leven van jongeren in het plaatsje Mpongwe in Zambia is. De armoede en beperkingen, maar zeker ook de rijkdom en kansen. Door samen met de jongeren in Mpongwe op te trekken, zal wederzijds begrip en respect toenemen. Door het leven ter plekke te ervaren, hopen de jongeren een bredere blik op de wereld te krijgen. Tevens zal dit stimulerend werken met betrekking tot solidariteit en het belang van ontwikkelingswerk.

Na afloop van de trip willen de Heetenaren hun enthousiasme overdragen, door hun eigen verhalen verder te vertellen. Naast betrokkenheid tonen en het opdoen van ervaringen steken ze in Zambia ook de handen uit de mouwen om lokale activiteiten te steunen. Op de site staging2.heetenontmoetzambia.nl staan in het weblog inmiddels al meerdere verhalen over de reis en de gebeurtenissen in Zambia.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.