mestbassins nog niet weg door slecht weer

Loonbedrijf Jansen is er niet in geslaagd om het mestbassin aan de Overkampsweg tijdig leeg te maken. De gemeente had het bedrijf tot gisteren (1 juli) de tijd gegeven, maar bij controle vanmorgen bleek dat het bedrijf nog niet was begonnen. Het weer krijgt de schuld, maar een dwangsom blijft daarom niet uit.

“Het slechte weer van de afgelopen twee, drie weken heeft ervoor gezorgd dat we niet konden beginnen. Zo kun je namelijk niet het land op. We gaan er echter zo snel mogelijk mee bezig”, laat het bedrijf in een reactie weten.

Maar aan slecht weer kan het bedrijf zelf toch niets doen. Is die dwangsom dan wel eerlijk? “Daar kijkt de gemeente niet naar. Zij maken afspraken en die moeten wij nakomen. Of het eerlijk is? Daar laat ik me niet over uit. Ze hebben gelijk als ze zeggen dat er nu eenmaal een afspraak is.”

Marc Slagter, persvoorlichter van de gemeente, reageert zoals verwacht: “Afspraken zijn nu eenmaal afspraken én die zijn ze niet nagekomen. Nu volgt er een dwangsom zo lang de overtreding voortduurt.”