Home / archiefcentraal / mega koeling van schuitema naar maurits

mega koeling van schuitema naar maurits

Een gigantische koel-/vriesunit van 8 meter breed, 15 meter lang en 16,4 ton zwaar is gisteren in Raalte getransporteerd van Schuitema (aan de Almelosestraat) naar Maurits Vleesproducten (aan de Wechelerweg).

Het transport werd verzorgd door Van Straaten uit Raalte. Op een speciale dieplader – voorzien van achterasbesturing – ging het van de Almelosestraat via de Klipperweg, Boeierstraat en de Spitsstraat naar de Wechelerweg, waar een hijsgigant van 200 ton uit Barneveld stond te wachten om de koel-/vriesunit over het huis van Maurits te hijsen. De enorme koeler kreeg uiteindelijk een plaats aan de achterkant van het perceel.

Bijgevoegde foto’s geven een indruk van het speciale transport. De foto’s zijn gemaakt door Hans Bisschop.

Lees ook

Natuurmomenten: Gedoe rond de Kamperplaat

Sjaak Bruggeman deelt met enige regelmaat zijn natuurmomenten met ons. En altijd is er wel …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.