loes markerink dit gaat nergens meer over

“Een zéér slechte zaak”, zegt wielrenster Loes Markerink uit Raalte in een reactie op de huidige perikelen in de Tour de France. De 21-jarige Markerink, die afgelopen weekend nog zevende werd tijdens het Europees Kampioenschap in Sofia (voor dames onder de 23), ziet met lede ogen aan hoe haar sport kapot wordt gemaakt.

“De grote idolen worden achter elkaar uit de Tour geknikkerd. Eerst Vino (Vinokourov, red.) en nu Rasmussen, wie is de volgende… Contador? Dit gaat nergens meer over.” Zelf had Loes altijd veel bewondering voor een renner als Alexander Vinokourov. “Zijn aanvalslust in een koers is altijd fantastisch om te zien, maar als je dan dit soort berichten hoort…”

Over het besluit van de Rabobank-ploeg om geletruidrager Michael Rasmussen naar huis te sturen, kan Markerink kort zijn. “Hij zal ongetwijfeld wel iets in Italië hebben gedaan wat niet mag, anders had hij ook niet hoeven te liegen. En Rabobank heeft wat dat betreft geen enkel risico genomen.” Op de vraag hoe het nu verder moet is de Raaltese duidelijk. “Geen idee, maar er zal nu toch echt iets moeten gebeuren.”

Tot slot geeft Loes aan dat er in het damespeloton in het verleden ook wel eens renners zijn gepakt. “Maar gelukkig zijn dat er niet veel geweest. Bij de dames gaat er ook veel minder geld in om, waardoor de belangen minder groot zijn. Voor de meeste dames is het gewoon hobby”, aldus Markerink, die zich in alle rust voorbereid op het Nederlands Kampioenschap tijdrijden van half augustus.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.