lierderholthuis omgedoopt tot lederholthosen

Lierderholthuis wordt tijdens de jaarlijkse kermis (vrijdag 6, zaterdag 7 en zondag 8 juli) omgedoopt tot ‘Lederholthosen’ en gaat een oergezellig Tiroler feest tegemoet. Naast veelbelovende programmaonderdelen als ‘Ein abend in Lederholthosen’ en een ludieke Heidi en Peter verkiezing biedt het programma nog véél meer leuke primeurs.

Het feest barst vrijdagavond in de feesttent los, met een Nederlandstalige IDOLS voor de kinderen. Aansluitend (21. 00 uur) volgt ‘Ein abend in Lerderholthosen’, een sfeervolle Tiroleravond met optredens van de teams van de Grote Burenruzie (zeskamp).

De teams moeten wat leuks verzinnen op een liedje dat ze op CD hebben gekregen, zoals een jodelliedje van Olga Lowina, Heidi van Normaal en Anton aus Tirol.

Verschillende dorpsbewoners laten hun kunnen zien op het gebied van jodelen, dijenkletsen, braadworst- slingeren of jongleren met bierpullen. Aansluitend volgt een ludiek gebeuren: de Heidi en Peter verkiezing. Voor het eerst heeft de feestcommissie voor de vrijdagavond een artiest aangetrokken. Ras-entertainer Wietze van Tol gaat een fantastische show neerzetten, uiteraard geheel in Tiroler stijl.

De zaterdag gaat als vanouds van start met de optocht, die dit keer het thema ‘klederdracht’ heeft gekregen. De ‘internationale parade’ gaat van start bij dorpshuis De Kerkehoek. Burgemeester van Veen opent de kermis om 10. 15 uur. Zoals gewoonlijk volgt het ballonnen oplaten, de gezamenlijke lunch en de Grote Burenruzie (13.30 uur), waaraan dit keer twaalf teams meedoen. Na afloop (15. 30 uur) wacht het lekkere varken aan het spit. De formatie Big Nick staat vanaf 21. 00 uur op het podium van de feesttent.

Zondag staat in het teken van primeurs. Om te beginnen de H. Eucharistieviering in de openlucht, voorgegaan door pastor Mijnhout en muzikaal omlijst door het koor Together. Bij slecht weer verhuist de viering naar de feesttent. Om 11. 30 uur volgt het Frühshoppen in Lederholthosen met medewerking van de Tiroler kapel van Muziekvereniging Salland.

Sportiviteit ontbreekt óók niet in het programma want de wandelschoenen kunnen worden aangetrokken voor een ‘Rondje om de kerk.’ De unieke wandeling (met een lengte van 5 kilometer) leidt dwars door weilanden en over oude kerkpaden, waarbij in een grote boog om de kerk wordt gewandeld. Normaliter is deze route niet toegankelijk voor het publiek. Tot 11. 00 uur kan men zich inschrijven.

Om 13. 00 uur staat er een demonstratiewedstrijd Kickby, een mix van voetbal en rugby, op het programma. Deze wordt verzorgd door de bedenkers van het spel; een aantal jongeren uit Lierderholthuis. Grote publiekstrekker belooft zondag het Autovoetbal te worden (aanvang 14. 00 uur). Zes teams gaan de strijd aan en proberen met hun auto een 300 kilo zware bal in het doel te schieten. Het spektakel, dat twintig jaar geleden voor het laatst gehouden werd, vindt plaats achter de feesttent. Aansluitend (16.00 uur) volgt een optreden van Fuse Gone, een band uit Lierderholthuis. Het Feestweekend wordt swingend afgesloten door de formatie Landslip. Meer informatie: Claudia Liebregts tel 0572-394518 /06-43834245.

De Heinose Fietstoerclub Heikera organiseert de laatste feestdag, zondag 8 juli, de traditionele Kermistoer. Het gaat om een recreatieve bepijlde fietstocht met afstanden van 30, 60 en 90 kilometer. Start en finish is bij Café d’Olde Wettering aan de Kerkslagen te Lierderholthuis. Inschrijven voor de 90 kilometer kan tussen 8.00 en 12. 00 uur, voor de 30 en 60 kilometer tussen 9. 00 en 12. 00 uur. De sluitingstijd van de eindcontrole is om 16. 30 uur. Meer informatie is te krijgen bij toerleider Piet Simons, tel 0572-392237.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.