leerlingen in londen vol terreurdreiging

Op excursie naar Londen – zelfs voor de eerste keer naar het buitenland – en vlak voordat je de metropool bereikt hoor je dat er een bomaanslag is verijdeld. Dan schrik je! Nou, dat viel bij de derde klas van het Carmel College Salland reuze mee.

“Je kijkt er wel even raar van op, maar er was geen paniek”, vertelt Sanne Faas. Zij zit in de derde klas van de havo op het Carmel College Salland en was afgelopen zaterdag dus ook in Londen te vinden. “Het enige dat we er van merkten is dat er meer politie op straat was. Het programma is volgens mij verder niet aangepast en we hebben er helemaal niet zo veel van meegekregen.”

Dit wordt bevestigd door een meegereisde docent. “De meeste leerlingen vonden het vooral spannend. Dit was ook omdat veel leerlingen nog niet eerder in het buitenland waren geweest. Dan is alles al snel nieuw en spannend en als er dan ook nog zoiets gebeurt…”, vertelt Tjørven Schuurman. “Maar onrustig of bang waren ze niet.”

“We konden het gehele programma gewoon uitvoeren. We hielden ondertussen wel contact met de school in Raalte. Waar wordt iets afgezet? Waar kunnen we niet heen? Al met al hebben we er weinig van gemerkt. Natuurlijk waren de vele politiemensen en helikopters een teken dat er iets niet helemaal klopte. Maar voor ons is het allemaal gelukkig goed verlopen.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.