lederholthosen heeft machtig veel jool in tirol

Het thema ‘Tirol’, dat het Feestweekend in Lierderholthuis heeft gekregen, lijkt een schot in de roos. De inwoners van Lederholthosen hebben vrijdagavond in de feesttent genoten van een grandioos en zeer geslaagd Tirolerfeest, dat bol stond van onvergetelijke, komische optredens en waar het wemelde van schitterende Heidi’s en Peters.

Dolle verkleedpartijen, jodelliedjes, lustig gespeelde Oostenrijkse muziek, houtzagers, dijenkletsers en vooral véél grote pullen bier…Ondanks het sombere natte weer ging het er van meet af aan jolig aan toe op ‘Ein abend in Lerderholthosen’

Terwijl de kermis op volle toeren draaide, werd de aftrap gegeven met een leuke playbackshow, die negen deelnemers telde. Winnaar werd Melle Middelkamp met het liedje ‘Kus mama’, op de tweede plaats eindigden Mylo, Lennart en Robin met ‘Een boot’ van de Gebroeders Ko. Met ‘Ya Ya Yippiee’ van K3 sleepten Emma, Meliz, Ilse, Luce en Sanne de derde prijs in de wacht.

De pret begon pas écht toen de teams van de Grote Burenruzie (een soort zeskamp) aan zet waren. Elk team moest op originele wijze een lied voor het voetlicht brengen, dat op de een of andere manier met Tirol te maken heeft, zoals Anton aus Tirol, een jodelliedje van Olga Lowina, Heidi van Normaal enzovoorts. Hoe kan het ook anders: dit gebeurde natuurlijk met veel bombarie en hoempapa, onbenullige huppeldansjes en allerlei komische taferelen. Het publiek lag dubbel van het lachen en vergaapte zich aan de – soms wel zeer merkwaardige – duo’s, die de teams voor de Heidi en Peterverkiezing moesten aanleveren. De show werd (met een grappig Duits accent) aan elkaar gepraat door Maarten Metz.

Zanger Wietze van Tol wist de jolige sfeer na afloop lekker vast te houden, zodat de polonaise kon beginnen en tot in de late uurtjes met volop genoten werd van een bruisend feest.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.